5 načina da poboljšate vašu elektronsku trgovinu u 2017. godini
News Новости, 24/11/2017
Share Facebook Share Twitter Share Linkedin Link

Tržište e-trgovine je veoma unosno, te kao takvo mami veliki broj ljudi da mu se priključe i oprobaju se u dostizanju uspeha. Budući da je broj onlajn kompanija u ovom sektoru već veliki, pozicionirati novu elektronsku trgovinu ispred konkurencije i osigurati joj prednost nije nimalo lako.  

Korišćenje novih veb tehnologija i personalizovanje potrošačkog iskustva je od ključne važnosti. Ali gde početi? Koje trendove treba usvajati, a koje ignorisati? Pred vama je puno odluka. U slučaju da se pitate kako da poboljšate svoju elektronsku trgovinu, mi vam nudimo pet načina da to i uradite koristeći najnovija rešenja.

 

SEO nikada neće izaći iz mode

Oko 70% celokupnog saobraćaja na internetu potiče od Google pretraga. Ovo znači da SEO još uvek igra odlučujuću ulogu u trci za prednost nad konkurencijom. Vaši poslovni rivali uveliko optimizuju svoje onlajn prodavnice za internet pretraživače, pa ćete tako morati i vi.

Za početak, trebalo bi da počnete da analizirate svoje konkurente ne biste li dobili uvid u ono što rade. Putem backlink analize lako ćete saznati na koji način grade svoje backlinkove. Otkrivanje i razumevanje njihovih backlink strategija vam može pomoći da dođete do njihovih potencijalnih kupaca, ako ne i do postojećih mušterija, i podstaći ih da posete vašu prodavnicu.

Da biste ovo postigli, možete koristiti Open Site Explorer kompanije Moz ili Majestic.

 

Uspostavite bolju komunikaciju

Komunikacija je bitan aspekt poslovanja u onlajn sferi. Vaše mušterije nemaju mogućnost da sa vašim prodavcima obavljaju razgovore licem u lice, zbog čega morate učiniti sve u vašoj moći ne biste li im komunikaciju učinili što lakšom i pogodnijom. Da li razmišljate o live chat opciji kao o prikladnom rešenju?

Ukoliko je odgovor da, onda ste svakako u pravu – live chat je neophodna alatka za vaš e-trgovinski sajt. Omogućiće vam da vidite ko posećuje vaš sajt, da proaktivno zainteresujete potencijalne mušterije za razgovor, da radite na poboljšanju vašeg prodajnog levka, i još mnogo toga. Ali da biste pojačali efikasnost komunikacije, svakako treba da razmislite o upotrebi chat botova.

Chat botovi se već naširoko koriste, pa nije pogrešno reći da iznova stvaraju maloprodajni sektor. Ovi automatizovani programi pomoći će vam time što će tranformisati tradicionalno potrošačko iskustvo u konverzacione, zadovoljavajuće i personalizivane interakcije. Mušterije će biti u mogućnosti da koriste botove kako bi stupile u kontakt sa korisničkim servisom kada god je to potrebno, i odakle god da se trenutno nalaze. Ako ih integrišete, botovi se mogu koristiti na većem broju kanala, počevši od imejla i live chata, društvenih mreža i mobilnih aplikacija.

Chat botove je iznenađujuće lako napraviti i bez značajnog IT iskustva, makar ukoliko govorimo o novoj generaciji chat bot platformi kao što je SnatchBot.